Wednesday, December 31, 2008

Jangan Salurkan Derma Anda kepada FATAH


"
5 Syahid

Serangan biadap secara berterusan puak rejim Zionis Israel terhadap wilayah Gaza pada kali ini dilihat sebagai satu serangan yang benar-benar mahu menghancurkan sama sekali wilayah ini. Seorang saksi yang berada di Gaza menyatakan bentuk serangan kali ini adalah berlainan sekali daripada serangan yang terdahulu terhadap Gaza dan Tebing Barat.

Kempen serangan seperti ini tidak pernah dilihat sejak tahun 1967. Fakta pertama yang membuktikan bahawa pola serangan kali ini memang berbeza apabila tahap serangan udara yang dilakukan oleh rejim Zionis ini sangat hebat. Sehingga tarikh 29 Dis 2008, kira-kira 500 tan bom telah dijatuhkan oleh pesawat F-16 Israel. Berat setiap bom adalah kira-kira 1 tan. Keduanya, serangan bom ini dihalakan kepada seluruh bangunan kerajaan semasa waktu berkerja. Sasaran mereka juga termasuk mesjid dan rumah kediaman. Sehingga ke tarikh 29 Dis, pesawat F-16 Israel telah mengebom 5 buah mesjid. Sebuah mesjid terkemuka di Jabalia serta sebuah rumah yang berdekatan telah musnah sama sekali dan menyebabkan 5 orang gadis yang berada di dalamnya turut terkorban (syahid). Seorang daripadanya berusia 4 tahun.

Sebenarnya puak rejim Zionis Israel Laknatullah ini memang sengaja menyerang mesjid, penduduk Palestin, bangunan institusi kerajaan dan sebagainya. Pihak Israel mendakwa bahawa kem-kem kumpulan penentang mereka khususnya para pejuang Hamas berada di kawasan mejid dan kawasan berhampiran. Namun segala fakta ini tidak benar. Sudah terlalu banyak serangan dibuat terhadap mesjid dan rumah kediaman. Serangan ini dibuat bertujuan untuk melemahkan semangat juang rakyat Palestin untuk terus hidup dan dengan harapan mereka akan bangkit semula dan menentang pula para pejuang Hamas. Namun apa yang diharapkan oleh rejim Zionis ini tidak kesampaian malah semakin ramai rakyat Palestin yang bangkit dan membuat serangan balas terhadap mereka. Ada juga di kalangan individu yang menyebut bahawa serangan pada kali ini bukan setakat mahu menghancurkan Hamas malah untuk menjatuhkan Presiden Mahmud Abas dari tampok kekuasaannya.

Mengapa serangan terhadap Gaza pada kali ini dilihat begitu dahsyat sekali ? Sebenarnya rejim Zionis Israel mahu membangunkan empayar mereka di Timur Tengah yang berpusat di wilayah Gaza ini. Wilayah Gaza ini juga merupakan Benteng Pertahanan Terakhir bagi Hamas. Maka, sebab itulah puak rejim Zionis ini melancarkan serangan yang hebat terhadap wilayah ini dengan tujuan untuk menawan dan mempermudahkan perlaksanaan rancangan mereka bagi membangunkan empayar tersebut serta menempatkan semula tentera mereka di situ.

Dilaporkan bahawa para pejuang Hamas telah bersiap sedia bagi mempertahankan wilayah Gaza ini daripada sebarang bentuk serangan darat tentera rejim zionis ini. Sejak dari awal lagi para pejuang Hamas dari Briged Ezzedeen Al-Qassam telah mempersiapkan diri mereka dengan semangat jihad yang tinggi bagi mempertahankan Gaza. Kita yakin saudara kita para pejuang Hamas akan berjaya mempertahankan Gaza walaupun dengan kelengkapan senjata yang sederhana. Yakinlah, pertolongan Allah s.w.t. pasti tiba.

Visi dan misi Zionis Israel ini bukan setakat mahu menghancurkan Hamas malah seluruh rakyat Palestin yang menentang mereka. Israel mungkin berjaya menghancurkan Gaza tetapi sama-sekali gagal untuk melemah dan membunuh semangat untuk hidup di kalangan seluruh rakyat Palestin.

Kita umat Islam di seluruh dunia sememangnya yakin bahawa rakyat Palestin tidak takut mati dan cintakan syahid. Mereka akan berjuang habis-habisan menentang Zionis Israel Laknatullah ini. Para pejuang Hamas serta rakyat Palestin yakin dengan janji Allah dan RasulNya. Rasulullah s.a.w. pernah bersabda dengan maksud ;

"Datangnya orang Yahudi ke bumi Palestin bukannya untuk merampas Palestin tetapi untuk dibunuh."

Kita sebagai umat Islam sememangnya benci dengan tindakan biadap puak rejim Zionis ini. Malah kita sendiri kalau boleh mahu bersama dengan rakyat Palestin mengangkat senjata untuk membunuh puak-puak Yahudi Zionis Laknatullah ini. Apa yang boleh kita lakukan sekarang ialah membantu dari segi kewangan dan terus-menerus berdoa' semuga Allah menurunkan bala tenteraNya bagi membantu pejuang Hamas dan rakyat Palestin.

Kepada rakyat Malaysia yang mahu hulurkan derma kepada rakyat Palestin, secara jujur saya nasihatkan jangan salurkan derma anda melalui tabung yang ditubuhkan oleh kerajaan UMNO / BN sebab mereka akan serahkan sumbangan anda kepada Presiden Mahmud Abas, pemimpin sekular Palestin dari kumpulan Fatah. Puak sekular Palestin inilah yang jadi talibarut puak rejim Zionis.

Untuk makluman, PAS Pusat ada menubuhkan Tabung Palestin. Jika anda mahu menghulurkan sumbangan ikhlas ini, bolehlah berbuat demikian melalui tabung khas ini di akaun Maybank : 564070703248 atas nama Parti Islam SeMalaysia.

Sehingga saat artikel ini ditulis, jumlah kematian rakyat Palestin telah mencapai angka 363 orang. Semuga Allah mengurniakan syahid pada mereka yang terkorban.

Sekian, Jazakallah.

http://monazmuslim.blogspot.com

1 comment:

my heart~.. said...

Rasulullah s.a.w. pernah bersabda dengan maksud ;

"Datangnya orang Yahudi ke bumi Palestin bukannya untuk merampas Palestin tetapi untuk dibunuh."

salam.

bleh bg detail hadith di ats? sape periwayatnye dan lain2?
hnye utk kepastian.sbb sy xpernah dgr hadith seperti di ats.