Wednesday, April 22, 2009

HAMAS Minta Pemimpin Zionis Dihukum

Untuk kesekian kalinya PM. Palestin Ismail Haniyah meminta kepada Mahkamah Antarabangsa untuk menangkap pemimpin tertinggi Israel atas kejahatan perang yang mereka lakukan selama 22 hari ke Jalur Gaza. Haniyah mengatakan bahawa tentera Zionis Israel secara terang-terangan telah melakukan pembantaian massal terhadap penduduk awam di Gaza.

Pernyataan tersebut disampaikan Haniyah dihadapan peserta Konferensi Antarabangsa Jaksa Negara-Negara Islam yang dibuka pada Selasa (21/4) di ibukota Iran, Tehran. "Apa yang terjadi di jalur Gaza adalah penghinaan terhadap nilai kemanusiaan", jelas Haniyah.


Haniyah juga menyampaikan kes penawanan yang dilakukan Zionis Israel terhadap bangsa Palestin. Ia katakan bahawa saat ini lebih dari 11.000 warganya merengkok di dalam penjara Israel. “Mereka adalah orang-orang yang paling menderita akibat politik kotor dan pelanggaran kemanusiaan yang dilakukan Israel”, jelasnya.


sumber

1 comment:

bunga mawar said...

Jadual kunjungan Habib Umar Ke MalaysiaJADUAL KUNJUNGAN AL-ALLAMAH AL-MUHADDIS AL-HABIB UMAR BEN HAFIZ HAFIZAHULLAHKE MALAYSIA.


1) ISNIN , 11 MEI , 6PTG - 10 MLM :JILSAH DI MASJID AL-FALAH USJ 9 ,SUBANG JAYA , SELANGOR.


2) SELASA, 12 MEI, 6PTG-10 MLM:JILSAH DI MASJID SELAT ,PULAU MELAKA, MELAKA.
3) RABU , 13 MEI , 6PTG - 10 MLM :
JILSAH DI MASJID WILAYAH,JALAN DUTA, KL\

http://pondokhabib.wordpress.com