Thursday, December 31, 2009

23 maut letupan di IRAQ

RAMADI 30 Dis. - Sekurang- kurangnya 23 orang terbunuh dan 30 lagi cedera termasuk gabenor wilayah Anbar dalam dua serangan bom di bandar utara Iraq ini, hari ini.

Kedua-dua serangan bom berlaku di pejabat gabenor di tengah ibu kota wilayah Anbar yang turut membunuh dan mencederakan pegawai kanan keselamatan.

Serangan pertama berlaku berhampiran tempat pemeriksaan menuju ke pejabat gabenor pada pukul 9.30 pagi (pukul 2.30 pagi waktu Malaysia).

Setengah jam selepas itu, gabenor wilayah itu, Qassim Mohammed Abid dan pegawai kanan keselamatan wilayah yang berada di dalam bangunan tersebut keluar untuk

"Pengebom berani mati yang memakai pakaian seragam tentera berlari ke arah gabenor. Beberapa orang pegawai keselamatan menahannya dan dia telah meletupkan dirinya," kata kapten polis, Ahmed Mohammed al-Dulaimi kepada AFP.

Serangan tersebut menyebabkan ketua keselamatan gabenor, Kolonel Mahmoud al-Fehdawi terbunuh dan Qassim serta timbalan ketua polis Anbar, Kolonel Abbas Mohammed al-Dulaimi cedera. - AFP

Sumber

1 comment:

Muhammad said...

Program Syeikh Fuad Kamaluddin (SOLAT SUNAT GERHANA BULAN 1 JAN 2010) : http://wp.me/piAx4-11V

Solat Sunat Al Khusuf di Masjid Al Falah : http://wp.me/piAx4-11T

Pencerapan Gerhana Bulan Separa @ Masjid Negara KL : http://wp.me/piAx4-120