Wednesday, July 11, 2012

Sejarah Bumi Hijaz"Raja Syarif Hussein Mekah ( 1853-1931 ) adalah Ahlul-Bait Arab Quraisy Hasyimi yg memerintah Semenanjung Tanah Arab, Mekah, Madinah, Taif dan Jeddah. Baginda di halau dari Hijaz oleh British di bawah kelolaan Sang Inggeris bergelar Lawrence of Arabia d tahun 1917. British tidak menukar “Sistem Diraja” tetapi British kemudiannya menukar tampuk pemerintah dengan menggantikan pemerintahan Syarif Hussein Mekah kepada keluarga Saud dan menukar nama bumi Hijaz kepada Arab Saudi.

 Senarai nama pemerintah Hijaz 1932-1953 :
Abd Aziz as-Saud 1953-1964 : Saud ibn Abdul-Aziz Al Saud 1964-1975 :Faisal bin Abdul-Aziz Al Saud 1975-1982 : Khalid bin Abdul Aziz 1982-2005 : Fahd Bin Abdul Aziz 2005-skrg : Abdullah bin Abdul-Aziz Al Saud Bermulalah FITNAH kepada “Sistem Diraja” ataupun “Khalifah” apabila sistem itu dikuasai dari kalangan yang bukan Ahlul Bait.

Tidak hairanlah kenapa Keluarga Saud begitu taat dan tunduk kepada British dan USA. Mereka terhutang budi kerana keluarga mereka dipilih menjadi pemerintah bumi Hijaz. Kejayaan utama British adalah memujuk Khalifah menandatangani menyerahkan Palestine kpd Yahudi.

Keluarga Diraja Saudi juga telah menandatangani perjanjian rahsia dengan Israel yang membawa kesetiaan Keluarga Saudi kepada Israel dan tidak akan terlibat dengan sebarang peperangan yang melibatkan Arab dan Israel. Fahamlah kita kenapa begitu mudah kerajaan Arab Saudi membenarkan USA membuat pengkalan tentera di Bumi Para Nabi itu untuk membunuh saudara se Islam sendiri.

Fahamlah kita kenapa kerajaan Arab Saudi hanya menghulurkan bantuan keewangan dan bukan ketenteraan kepada Palestine sedangkan mereka adalah kuasa besar di bumi Arab. British berjaya menipu umat Islam dgn menggantikan Mustafa Kamal di kerajaan Othmaniah, British juga berjaya menukar pemerintahan Ahlul-bait kepada keluarga Saud di bumi Hijaz. Bagaimana pula di bumi Nusantara dan Ayuthia apakah British Berjaya menipu kita?

http://me.wordpress.com/2010/05/15/selling-palestine/#more-2753

1 comment:

KAMAL said...

Laknat keluarga saud