Monday, July 14, 2014

HAMAS Buktikan Iron Dome Gagal


irondome
Hamas menyajikan tayangan  keberhasilan dalam serangan berterusan terhadap Israel. Hamas TV News, menjelaskan  bahawa media Israel  menutup  berita  setiap tempat roket jatuh, setiap hilangnya kehidupan manusia dan semua kerosakan harta benda.” Hamas TV News  menuduh “media Zionis” hanya menceritakan sebahagian kecil dari kebenaran:

“Kami yakin bahawa roket kami mengenai  sasarannya dengan presisi dan roket tersebut menyebabkan banyak  kematian dan korban.” [Al-Aqsa TV (Hamas).

Bahkan menurut berita media Israel yang menutupi hasil serangan Hamas menyebutkan , Hamas telah melancarkan ratusan roket dan rudal di beberapa sasaran awam Israel atas seluruh Israel dan tidak ada   orang Israel yang terbunuh. Kebanyakan rudal telah  jatuh di daerah tidak berpenghuni atau telah dipintas oleh sistem pertahanan rudal Israel, Iron Dome, dan warga awamIsrael mengikuti instruksi pemerintah untuk mengungsi  untuk keselamatan selama serangan.

Hamas menunjukan sebuah  pesan  dalam bahasa Ibrani sebagai sebahagian dari perang psikologi, yang menyatakan bahawa Iron Dome Israel adalah “sebuah projek gagal”:

“Zionis! The Iron Dome tidak melindungi anda! Ini adalah projek gagal. Tanyakan Mordechai Shefer (iaitu, ilmuwan Israel yang menentang sistem pertahanan udara Iron Dome). Mintalah mereka bersembunyi di tempat penampungan. “[Al-Aqsa TV (Hamas). (JL/KH) sumber

No comments: